کتابهای کاغذیتان را با خیال راحت رها کنید
اگر کتابخوان حرفهای هستید و از در و دیوار خانهتان کتاب میبارد و جزء جامعهی مستأجران خانهبهدوش هم به شمار میروید، بالاخره روزی خواهد رسید که دنبال راههای نو تری برای کتاب خواندن، بگردید. راهی که به شما امکان گردآوری کتابهای را بدون گرفتن جای زیاد بدهد در عین حال همیشه در دسترس بوده و لازم نباشد سنگینی صفحات کاغذی را روی شانهتان تحمل کنید. شما آدم خوش شانسی هستید که در عصر ملاصدرا و ابنسینا زندگی نمیکنید و جزء ساکنین زمین در عصر کتابخوانهای دیجیتال و تبلتها به شمار میروید. تنها سختی کار شما این است که از بین تبلت و کتابخوان دیجتال (EbookReader) یکی را انتخاب کنید. ما در این صفحه به شما کمک میکنیم که انتخاب بهتری نسبت به نیازتان داشته باشید.
تبلت یا کتابخوان؟
کتابخوانهای دیجیتال (EbookReader) مستقیما برای کتاب خواندن ساخته شدهاند. اما تبلتها چندین و چند کاربرد دارند که یکی از آنها خواندن کتاب است. بنابراین در قدم اول باید از خودتان سوال کنید که نیازتان چیست؟ آیا فقط دنبال وسیلهای برای کتاب خواندن به شیوه دیجیتال و مزایای آن هستید یا کاربردهای دیگری مثل استفاده از اینترنت، گوش دادن به موسیقی، دیدن فیلم هم برایتان مهم است. اگر تکلیفتان در این زمینه کاملا روشن است، باز هم ادامهی این صفحه را بخوانید چرا که ممکن است نظرتان عوض شود.
با جیبتان مشورت کنید
بالاخره جیب آدم هم حرفهایی برای گفتن دارد، که متأسفانه اغلب اوقات حرفش هم حرف حساب است. کتابخوانهای دیجیتال (EbookReader) قیمت کمتری نسبت به تبلتها دارند. قیمت کتابخوانها از سیصدهزارتومن میشود و بسته به امکانات ارائه شده تا دو میلیون تومان پیش می رود.
همراه پرانرژی
کتابخوانها این امکان را به شما میدهند که با یک بار شارژ زمان نسبتا طولانی مدتی از آنها استفاده کنید. در عوض تبلتها مثل یک هیولای گرسنه مدام نیاز به شارژ دارند. یک بار شارژ کردن کتابخوانتان، حدود دو هفته شما را از شارژ مجدد بینیاز میکند. این گزینه برای زمانهایی که در سفر هستید بسیار نکته حائز اهمیتی است.
کموزن مهربان
کتابخوانها معمولا وزن کمتری نسبت به تبلتها دارند. چیزی کمتر از 300 گرم. البته بستگی دارد که شما چه سایز کتابخوانی را انتخاب کرده باشید. به طور طبیعی کتابخوان شش اینچی وزن کمتری نسبت به کتابخوان ده اینچی دارد.
چشمهای سالمتر
تبلتها، صفحه نمایشهای ال سی دی دارند و از نور پس زمینه استفاده می کنند. این یعنی اینکه در نور مستقیم خورشید امکان خواندن را برای شما خیلی سخت میکنند و در نور معمولی هم پس از گذشت مدت کوتاه چشمهایتان را خسته میشود. در عوض کتابخوانها از جوهر الکترونیک استفاده میکنند یعنی سازندگان این ابزار همه تلاششان را کرده اند که صفحات کتابخوان دیجیتال بیشترین شباهت را به کتابهای کاغذی داشته باشند. بنابراین از نور پس زمینه استفاده نمیکنند، سیاه و سفید هستند و در نور مستقیم خورشید هم کاملا قابل استفادهاند و چشم را خسته نمی کنند. تنها نکتهاش این است که به همین دلایلی که گفته شد از کتابخوانها نمی توان در تاریکی مطلق استفاده کرد.
حاشیهنویسی
خیلی از آدمهای کتابخوان همانقدر که با کتاب دوستند با خودکار و مدادشان هم رفیقاند و اگر امکان حاشیه نویسی و های لایت و خط خطی کردن را ازشان بگیری، حس گمکردهها را دارند. کتابخوانها این نیاز را هم برآورده کرده اند. یعنی به شما اجازه میدهند که هر قسمت از کتاب را که دوست داشتید های لایت کنید. زیر خطوطش خط بکشید و حاشیه نویسی کنید. حتی میتوانید آن قسمتهایی که دوست دارید را در شبکههای اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید. در پایان هم میتوانید همهی های لایتها را یکجا ازش بخواهید و او مثل یک میزبان خوب، آنها را تقدیمتان میکند.
چندکارهها
برخی از کتابخوانها امکانات دیگری مثل اتصال به اینترنت و دیدن فیلم و گوش کردن به موسیقی را هم دارند. اما در کل به نظر می رسد که چون این ابزار تنها جهت کتاب خواندن طراحی شده اند، تمرکز اصلیشان بر روی همین موضوع است و در مورد دیگر امکانات، کیفیت کمتری نسبت به تبلتها ارائه میدهند. اما نکته قابل تأمل این است که دقیقا به همین علت، تمرکز شما حین کتابخواندن با یک کتابخوان بالاتر است تا وقت استفاده از یک تبلت. چون عوامل حواسپرتی و مزاحمهایی مثل نوتیفیکیشنهای انواع شبکههای اجتماعی، تبلیغات صفحههای اینترنت و … وجود ندارد.
چند نکته
اگر تصمیم گرفتید که کتابخوان (EbookReader) بخرید، توجه به چند نکته ضروری است. اول اینکه در بین برندهای موجود، جستجو کنید و نظرات کاربرانی که از آنها استفاده کرده اند را حتما مطالعه کنید. به وزن آن توجه کنید، همهی کتابخوانها امکان تغییر فونت و سایز فونت را به شما میدهند بنابراین حتما نیاز نیست یک کتابخوان ده اینچی بخرید، در عوض هفت اینچیها بهتر توی دست جا میگیرند. برخی از کتابخوانها دارای صفحه کلید هستند و کمی گرانترها، صفحه کلید ندارند. دقت کنید که با کدام راحتترید. اگر میخواهید کتابخوانتان زبان فارسی را ساپورت کند، دنبال دستگاهی باشید که فرمت PDF , Epub را پشتیبانی کند.
منتشر شده در همشهری جوان